Krämig fruktsallad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Läckra desserter är svåra att motstå. Glass, frukt och en krämig bärsås är underbart gott tillsammans.

Ingredienser

  • 2 - 3 dl, ca 200 g, färska eller
  • frusna jordgubbar
  • 4 - 5 persikohalvor
  • 2 bananer
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl farin
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 - 2 msk pressad citronsaft
  • 1 krm malen kanel
  • 3/4 msk maizena
  • 2 msk apelsinjuice
  • 1/2 l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skär 1 dl av jordgubbarna, 2 persikohalvor och 1 banan i skivor.
    2. Smält matfettet i en kastrull. Blanda ned sockret och låt det småkoka några minuter. Tillsätt 1 dl apelsinjuice, citronsaft, kanel och den skivade frukten. Låt småkoka utan lock 15 - 20 minuter. Rör om då och då.
    3. Sila bort frukten och häll tillbaka såsen i kastrullen. Blanda maizena och apelsinjuice och vispa ned den i såsen. Låt koka någon minut tills den tjocknar.
    4. Skiva resterande bär och frukt. Skeda upp vaniljglass i portionsskålar, lägg i bär och frukt och häll över såsen. Servera desserten.
    5. Som variation kan såsen smaksättas med 1/2 - 1 tsk vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben