Krämig grönkålspaj med tofu

Serverar: 4 portioner

Frasig, krämig och helt underbart god vegetarisk paj! Pajdegen är gjord på olja istället för smör.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl dinkel- eller vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl olja
  • ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 300 g grönkål
  • 2 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g fast tofu
  • 2½ dl grädde, t.ex. havre- eller sojagrädde
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver eller 1 buljongtärning
  • ½ tsk citronjuice
  • 1 tsk örtsalt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Rör ner olja och vatten och tryck ihop till en deg. Pressa ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    3. Fyllning: Hacka den gula löken och fräs i lite olja i en kastrull tills den mjuknar. Hacka grönkålen grovt och vänd ner tillsammans med vattnet. Mixa allt med en stavmixer. Pressa sedan ner vitlöksklyftan. Smula ner tofu och häll på grädde, buljong, citronjuice, örtsalt och svartpeppar. Blanda ihop allt.
    4. Häll fyllningen i pajskalet. Gratinera i 20-25 minuter eller tills pajen har fått fint med färg. Servera gärna pajen med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben