Krämig grönsakspasta.

Serverar: 4 portioner

Man kan byta ingredienser så man får den helt mjölkfri.

Ingredienser

  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk grönsaksfond
  • 300 g pasta, tex penne
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 2 msk margarin
  • 1 liten burk konserverad majs
  • 3/4 dl chiliketchup
  • ½ tsk mexikansk kryddblandning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skala och hacka löken. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Halvera squashen och skär den i ½ cm tjocka halvmånar. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
    2. Fräs löken i matfett i en tjockbottnad kastrull ett par minuter. Låt purjolöken fräsa med mot slutet. Blanda ner grädde, buljong och ketchup och låt grytan koka upp.
    3. Tillsätt squash, paprika och majs, låt grytan småputtra i ca 7 minuter. Smaka av med salt, peppar och mexikansk kryddblandning, låt puttra ytterligare ett par minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben