Krämig gryta med kycklingfärs och ananas

Serverar: 4 portioner

Väldigt snabblagad rätt med asiatisk smak. Thaibasilika har en sötare smak än den vanliga och med spetsiga blad.

Ingredienser

  • ½ msk röd currypasta
  • 1 msk olja
  • 500 g kycklingfärs
  • ½ ananas, finhackad
  • 1 limeblad, finstrimlat
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 1 tsk socker
  • 3 tsk fisksås
  • 1 chili, finstrimlad
  • 1 kruka thaibasilika
  • Servering
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Stek currypasta i olja i en kastrull tills pastan lösts upp i oljan. Tillsätt kycklingfärs och stek under omrörning. Tillsätt ananas, limeblad, kokosmjölk, socker och fisksås.
    2. Koka upp och sjud på svag värme 4-5 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Dra av från värmen och tillsätt chili och bladen från thaibasilikan.
    3. Servera grytan med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben