Krämig kantarellsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Ingredienser

  • 200 g färska kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 champinjonbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk (tills lagom sås mängd)
  • 3 msk maizenaredning
  • Vitpeppar
  • Salt (vid behov)
  • Instruktioner

    1. Putsa svampen och skär den i lagom stora bitar. Hacka schalottenlöken fint. Hacka vitlöksklyftorna och pressa sedan dem med knivens flatsida. Fräs allt detta i en panna tills det mesta av vattnet i svampen är borta. Krydda med vitpeppar.
    2. Lägg allt i en kastrull tillsammans med grädden och mjölken. Smula i buljongtärningarna, under tiden såsen kokar upp. Smaka av och tillsätt salt och vitpeppar vid behov. Red av med maizenan tills det är lagom tjockt.
    3. Denna sås passar bra till stekt- eller ugnsstekt kött tillsammans med potatis i någon form.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben