Krämig kasslergratäng

Slängde ihop det som fanns i kylen och tänk så gott det blev. Kasslergratäng med smak av philadelphia paprika, lök och goda grönsaker.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 200 g Philadelphia, paprika och lök
  • 2 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • ½ broccoli
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek eller garlic
  • 2 dl ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och skär paprika i småbitar. Gör små buketter av broccolin och fräs detta tills de nästan mjuknat. Tärna kasslern och låt den stekas med en liten stund. Ha i tomatpurén sambal, rör sedan ner grädde och Philadelphia. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka pastan al dente och inte helt klar eftersom den kommer kokas med såsen i ugnen. Häll pastan i en ugnssäker form och ha sedan över kasslersåsen och strö över osten. Låt stå i ugnen ca 20 min på 200 grader tills osten fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 25 augusti 2012

    En mycket god kasslerrätt. Kan varmt rekommenderas. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben