Krämig kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den perfekta bjudrätten - ris, kassler, päron och ädelost i en och samma form.

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 500 g kassler
  • 2 päron
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 100 g riven ädelost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Lägg riset i en ugnsäker form. Skiva kasslern och päronen. Skala och skiva rödlöken. Lägg kasslern på riset och stick in rödlöksskivor och päron emellan.
    3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk, hönsbuljong och vin och koka upp. Låt koka några minuter. Rör i osten och låt den smälta.
    4. Häll över såsen och gratinera till fin färg mitt i ugnen i ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 5 januari 2011

    Vi har ätit denna gratäng nu ikväll och det var så gott. Men nästa gång serverar jag riset bredvid för vi hade svårt att hitta det under detta goda täcke. Vi är helt överens om en 5a till dig. Inte sista gången detta står på bordet. Och det finns nu i min bästapärm :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben