Krämig kasslerlåda

Serverar: 4 portioner

Morötter och palsternackor-härligt gott ihop med kassler.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 200 g morötter
  • 200 palsternackor
  • 3 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skala morötter och palsternackor, skär dem i tunna strimlor på längden.
    3. Rör samman crème fraiche, salt, peppar och kummin.
    4. Skala och hacka vitlök och rör ner i crème fraichen.
    5. Skär kasslern i strimlor.
    6. Lägg strimlorna i botten av en smord grarängform.
    7. Lägg över morötterna och palsternackor och häll över gratängsåsen.
    8. Gratinera mitt ugnen tills rotfrukterna mjuknat ca 35 minuter.
    9. Täck över med folie om gratängen får för mycket färg.
    10. Strö över hackad koriander eller persilja vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dag6 7 maj 2014

    Det blir en trea från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben