Krämig kasslersås

Serverar: 3-4 portioner

God pastasås

Ingredienser

  • Smör
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • ½-1 röd paprika, tärnad
  • Fryst broccoli
  • 300 g kassler, skuren i bitar
  • 1 ask philadelphia lök och paprika
  • 1 burk crème fraiche
  • ½ dl mjölk, ca
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk senap
  • Soja, några droppar
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolök, paprika och broccoli lätt i smöret i en kastrull. Tillsätt philadelphiaosten och crème fraiche. Rör så såsen blir slät, späd med mjölken till lagom konsistens. Tillsätt kassler, buljong, senap och soja. Red ev av såsen lite om den blir för lös. Smaksätt med lite svartpeppar. Låt småputtra ca 10 minuter.
    2. Servera med valfri pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    tildaolouise 19 mars 2009

    Detta var jättegott, tom min kräsna man älskade detta!

    tina85 29 mars 2009

    Mm riktigt gott å lättlagat!

    maggiebell 19 april 2009

    Jättemumsigt! Min 16-årige son sa "wow" när han tog sin första tugga. Kan varmt rekommenderas! Kryddade med lite dragon också, samt rev parmesan över på tallriken.

    lena4 7 december 2009

    Supergott. Kommer jag att göra fler gånger. Betyget blir en femma.

    christincarlsson 30 april 2010

    Helt okej

    PaulaPudding 2 oktober 2011

    När familjen önskar att man lagar rätten fler gånger så är det ett bra betyg. Tack! :)

    Cindroses 22 februari 2012

    Är en burk créme fraiche 2 dl eller 5 dl? :)

    Ackis 22 februari 2012

    1 burk creme fraiche är 2 dl.

    Miaria 26 mars 2014

    Blev väl en helt okej vardagsmat men det var inte mycket mer tyvärr. Kände som det var att något fattades. Kom inte på vad bara..//Miaria

    LenaBE1 7 april 2014

    Jättegott men det hade gärna fått vara någon mer grönsak i såsen så det ska jag ta i nästa gång. Jag bytte kasslern mot kokt och rökt skinka (tog ungefär samma vikt) det blev säkert lika gott som med kasslern men väldigt salt, dels innehåller receptet mycket som ger sälta och så ger skinkan ytterligare sälta så det blev på tok för salt, så nästa gång jag lagar denna sås med skinka så utesluter jag buljongtärningen och till sätter lite örtkryddor istället. Tack för ett gott recept! / Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben