Krämig kokosbit

Långpannerutor med en krämig och god kokostopping.

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör eller margarin
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • Topping
  • 150 g krämig färskost, ex philadelfiaost
  • 2 dl kesella
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk florsocker
  • Dekoration
  • ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Rör smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör så att smeten blandar sig.
    3. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i äggsmeten, blanda allt till en slät smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm).
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Känn efter med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna.
    5. Blanda ingredienserna till toppingen. Bred smeten över den kalla kakan. Strö över kokos. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben