Krämig kokospaj

Serverar: 10 portioner

Kombinationen av exotisk kokos och fruktig ananas gör den här pajen till en verklig läckerbit. Den kan serveras varm eller kall.

Ingredienser

  • 250 g färdig pajdeg
  • 1 msk mannagryn eller mald mandel
  • Fyllning
  • 400 g konserverad ananas i bitar
  • 2 3/4 dl kaffegrädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk socker
  • 3 dl riven kokos
  • Garnering
  • 400 g konserverad ananas i bitar
  • 3 msk riven kokos
  • 2 msk aprikossylt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt in en plåt i ugnen. Kavla ut pajdegen på lätt mjölad bänk och klä en pajform, 20 cm i diameter och med löstagbar kant. Pricka botten med en gaffel. Strö över mannagryn eller mald mandel, det gör att vätskan från ananasen sugs upp, pajdegen blir inte blöt utan håller sig torr.
    2. Till fyllningen: Dela ananasbitarna i två delar och lägg dem på bottnen. Vispa samman grädde, ägg, vaniljsocker, socker och kokosflingor.
    3. Sätt formen på den varma plåten. Häll över äggblandningen och grädda i 40 minuter tills fyllningen är svagt ljusbrun och har stannat. Låt pajen svalna på ett galler. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
    4. Ta bort kanten på formen och sätt pajen på ett uppläggningsfat. Dekorera med ananasbitar längs med kanten och kokos i mitten. Värm aprikossylten i en kastrull tills den är rinnande. Pensla ananasbitarna med sylten. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben