Krämig kycklinggryta med kål och sallad

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Vart en god kombination med bibehållna smakerna från mjuka goda grönsakerna till kycklingen samt som en sås gryta

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår
  • 150 g brysselkål
  • 150 g vitkål
  • 150 g spenat
  • 150 g romansallad
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöks klyfta
  • 2 msk kycklingfond
  • grillkrydda
  • 2 dl grädde
  • 200 g riven ost cheddar
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 200 grader Strimla alla grönsaker och bland dom. Krydda lagomt med grillkrydda på varje kycklinglår och lägg ner i grytan och kyckling fond. Blanda alla grönsaker i grytan med kycklingen, fond osv och lägg på locket och in i ugnen ca en timme.
    2. Ta ur grytan och rensa kycklingen från benen med tex plasthandskar och lägg tillbaka. Tillsätt 2 dl grädde och puttra upp och rör om, smaka av grädd skysåsen med salladen.
    3. Sen är det valfritt att krydda med annat i efterhand, fonder, salt och peppar, sötsursås, svartvinbärsgele etc.
    4. Servera grytan med riven ost på till potatis, pasta eller ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben