Vart en god kombination med bibehållna smakerna från mjuka goda grönsakerna till kycklingen samt som en sås gryta
Ingredienser
1 kg kycklinglår
150 g brysselkål
150 g vitkål
150 g spenat
150 g romansallad
1 gul lök
1-2 vitlöks klyfta
2 msk kycklingfond
grillkrydda
2 dl grädde
200 g riven ost cheddar
Instruktioner
Ställ ugnen på 200 grader
Strimla alla grönsaker och bland dom.
Krydda lagomt med grillkrydda på varje kycklinglår och lägg ner i grytan och kyckling fond.
Blanda alla grönsaker i grytan med kycklingen, fond osv och lägg på locket och in i ugnen ca en timme.
Ta ur grytan och rensa kycklingen från benen med tex plasthandskar och lägg tillbaka.
Tillsätt 2 dl grädde och puttra upp och rör om, smaka av grädd skysåsen med salladen.
Sen är det valfritt att krydda med annat i efterhand, fonder, salt och peppar, sötsursås, svartvinbärsgele etc.
Servera grytan med riven ost på till potatis, pasta eller ris