Krämig kycklinggryta med svamp

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel och god gryta.

Ingredienser

  • 1 pkt kycklingfiléer, ca 1 kg
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • trattkantareller och champinjoner (eller annan god svamp), hur mycket avgör du själv
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl smetana
  • 3 dl vatten
  • redning för ljus sås (eller vetemjöl)
  • 1-2 buljongtärningar
  • soja
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Stek kyckling och hackad lök tills det får färg. Koka upp vatten i en kastrull och häll ner kyckling och lök. Häll på grädde, lägg i buljongtärningarna, häll i soja, pressa ner vitlöksklyftorna. Låt koka ca 10 minuter. Stek under tiden upp svampen så den får lite fin färg och häll sedan ner det i grytan. Red av grytan så den blir lite tjockare. Häll ev i några dl mjölk ifall det ser ut att vara lite sås. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, potatis eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben