Krämig kycklingpasta

Serverar: 4 portioner

En härligt krämig kycklingpasta med parmaskinka, salvia, vitt vin och spenat.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, tex. pastasnäckor eller penne
  • 4 skivor parmaskinka
  • 3-4 scharlottenlökar
  • 1 liten purjolök
  • 4 grillade kycklingfiléer
  • Smör till stekning
  • 5-6 salviablad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt créme fraiche eller 2 dl grädde
  • 80 g babyspenat
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Hyvlad parmesan
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av. Skär parmaskinkan i bitar, hacka scharlottenlöken, strimla purjon och skär kycklingen i skivor. Smörfräs parmaskinka, scharlottenlök, purjo och salviablad under omrörning i 3-5 minuter.
    2. Smula ner buljongtärningen, rör om och blanda i vinet. Sjud under lock ca 3 minuter. Blanda i créme fraiche och sjud ytterligare 3 minuter.
    3. Blanda i pastan och spenaten, vänd ner kycklingen. Låt allt bli genomvarmt och smaka av med salt och peppar. Toppa med parmesan och pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben