Krämig kycklingsoppa

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod och enkel soppa. Detta recept är Ola Lauritzons men omgjord av min ena syster. Lågt GI med andra ord.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3½ dl kycklinbuljong/fond
  • 150 g kycklingfilé
  • Ca 100 g frysta broccolibuketter
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • Ev. 1 dl bulgur
  • Instruktioner

    1. Tina ev frusen kycklingfilé och dela i små bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek lök och vitlök i cirka en minut. Häll i buljongen/fonden och lägg ner kycklingbitarna. Lägg även i de frusna broccolibuketterna. Låt koka i ca 15 min tills kycklingen är färdig.
    2. Krydda med salt och peppar och häll på matlagningsgrädden och låt sjuda i några minuter.
    3. Om du vill så kan du även tillsätta okokt bulgur för att få den lite matigare. Tillsätt bulguren efter broccolin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lisbethv 24 juni 2009

    Kanongod kommer att göras fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben