Krämig kycklingsoppa

Få saker är så värmande som en härlig soppa! Här är en enkel och god variant. Servera soppan med ett nybakt bröd.

Ingredienser

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 -3 kycklingfileér eller 400 gram urbenat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.
    2. Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan.
    3. Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.
    4. Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.
    5. Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.
    6. Varmhåll soppan och vispa i crème fraichen just innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben