Krämig lättdressing

Serverar: 6 portioner

Låt gärna denna goda lättdressing alltid finnas till hands i kylskåpet. Den ger smak åt såväl sallader som kalla kött- och fiskrätter.

Ingredienser

  • 3 dl youghurt , 3 % fetthalt
  • 1 kaffefilter
  • 1 tsk pepparrot
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk dill
  • 2 msk fettfri eller lättmajonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm sellerisalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll upp youghurten i melittafiltret och låt ca ½ dl vätska rinna av.
    2. Riv pepparroten fint och hacka persilja och dill. Blanda detta med majonnäsen och den avrunna youghurten. Smaksätt med senap, sellerifrö och svartpeppar.
    3. Häll dessingen på en flaska eller i en burk med tättslutande lock. Dressingen kan förvaras kylen i cirka en vecka. Om du ska servera dressingen samma dag så bör du låta den stå och dra i minst en timma innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben