Krämig lax- och purjolökspaj

Serverar: 6 portioner

Gott

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • En nypa salt
  • Fyllning
  • 6 stora skivor rökt lax
  • 1 purjolök
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk dragon
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • 2 dl tinade ärtor
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop degen, tryck ut den i en pajform och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Förgrädda 10 minuter.
    2. Hacka laxen eller skär den i strimlor, ansa och skiva purjolöken.
    3. Vispa samman ägg, mjölk, lätt creme fraiche, dragon, salt och peppar.
    4. Fyll pajskalet med pinjenötter, ärtor, purjolök och lax. Häll över äggblandningen. Tillaga i ca 30–40 minuter. i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben