Krämig laxgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Går att använda fiskblock om man inte vill ha lax, man kan även göra potatismos och spritsa runt kanterna i en ugnsfast form och lägga fisken i mitten.

Ingredienser

  • 600 - 800 g laxfiléer
  • 200 g räk-, kantarell eller kräftost
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • Margarin att smörja formen med
  • Salt
  • Citronpeppar eller svartpeppar efter smak
  • Rikligt med hackad dill ca 1 dl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Lägg fiskfiléerna i botten på formen. Salta och peppra på fisken. Blanda räk-,kantarell eller kräftosten med crème fraichen och rör i hackad dill. Bred detta över fisken. In i ugnen ca 20-25 min för färska filéer, 40 min för djupfryst fisk.
    2. Servering: Kokt potatis, ris eller nudlar samt grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben