Krämig laxpaj med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Under ett knaprigt filolock finns den krämiga fyllningen med lax och champinjoner som smaksatts med dragon.

Ingredienser

  • 3½ dl lättmjölk
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • 400 g laxfilé
  • 2 msk margarin
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2½ dl champinjoner, skivade
  • 2 msk vetemjöl
  • Vitpeppar
  • 4 ark filodeg
  • Instruktioner

    1. Hetta upp mjölk och dragon i en kastrull på medelvärme. Lägg i laxen när mjölken har blivit het och sänk till låg värme. Lägg på locket och sjud svagt cirka tio minuter tills laxen är färdig.
    2. Lägg laxen i en skål, spara vätskan i kastrullen. Sätt ugnen på 225 grader. Dela laxen i bitar.
    3. Hetta upp margarinet i en kastrull, lägg i löken och fräs två minuter. Tillsätt svampen och fräs cirka fem minuter tills mjuk. Vispa ner mjölet och bryn i en minut. Sänk till låg värme och vispa ner dragonmjölken lite i taget.
    4. Höj värmen och låt såsen sjuda två minuter under omrörning. Smaka av med vitpeppar. Blanda ner laxen och låt svalna.
    5. Fördela laxblandningen i fyra ugnsfasta portionsformar, som rymmer 2½ dl. Vik filoarken två gånger till en fyrkant och skär sedan arken till cirklar som passar formarna. Lägg filodegen på laxkrämen och ugnsbaka cirka tio minuter tills gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben