Krämig lime- och kokostårta

Serverar: 10 portioner

Detta är en fräsch kaka med många möjligheter. Servera den som den är med en klick crème fraiche eller med massvis av frukt och bär och lite vaniljglass.

Ingredienser

  • 200 g rumstempererat smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 6 uppvispade ägg
  • 250 g kokosflingor
  • 3 dl extra fint vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 3 limefrukter
  • Garnering
  • 2 msk smält honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 22 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
    2. Rör samman smör och socker i en stor bunke. Blanda ner äggen, ett i taget. Rör ner kokosflingorna.
    3. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rivet limeskal i smörsmeten. Vispa med elvisp tills allt är väl blandat.
    4. Bred ut smeten i formen och grädda sedan kakan ca 45 minuter.
    5. Låt kakan svalna lite i formen innan du lägger upp den på ett fat. Pensla lite smält honung över ytan innan du serverar kakan.
    6. Servera gärna lime- och kokoskakan med lite lättvispad grädde och tropiska frukter till.
    7. Muffins: Gör små muffinsbakelser av den goda smeten. Det blir 8-10 muffins. Istället för lime kan du med fördel använda motsvarande mängd rivet citronskal. Grädda dem i 200 grader ca 20 minuter. Häll gärna 1 msk kokoslikör över varje kaka precis när de tas ut ur ugnen. Låt muffinsen svalna något. Halvera dem eller skär av små lock och servera med vardera 1 msk mangosorbet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben