Krämig makaronipanna

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

"Maccharoni and cheese", inte så nyttigt men väldigt gott

Ingredienser

  • 350 g makaroner
  • 1 tsk salt
  • 1-4 krm nymald svartpeppar
  • 140-150 g bacon (1 pkt)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk finklippt gräslök + extra gräslök till garnering
  • 250 g mascarponeost (el. philadelphiaost el. ricottaost)
  • 3 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna i saltat vatten 8-10 minuter eller enligt förpackningens anvisningar. Skär eller klipp baconet i bitar.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna av teflon och stek baconet 3-4 minuter tills det är knaprigt. Blanda ner gräslök och de två ostsorterna. Sänk värmen och låt puttra försiktigt 2-3 minuter tills osten har smält helt. Rör om ofta.
    3. Låt makaronerna rinna av väl och blanda dem med ostsåsen. Garnera med gräslök och servera.
    4. Jag tycker den blir godast med mascarponeost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben