Krämig nötpaj med vaniljyoghurt

En nötig, krämig och underbart god paj med vaniljyoghurt som du snabbt rör ihop.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 äggulor
  • Nötfyllning
  • 2 ägg
  • 50 g socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g pekannötter
  • 30 g hasselnötter
  • Vaniljyoghurt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen, låt vila i kylen 1 timma. Kavla ut pajdegen och klä en pajform 20 cm i diameter med degen. Låt stå i kyl 30 minuter. Nagga pajskalet och fyll det gärna med gula ärtor för att förhindra bubblor vid gräddning. Förgrädda pajskalet i 200 graders varm ugn i 15 minuter.
    2. Fyllning: Rosta hasselnötterna i en torr panna. Gnid dem sedan i en handduk för att skalet ska lossna. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet och grädda på 200 graders varm ugn i 10 minuter. Sänk sedan till 175 grader och grädda ytterligare 20 minuter tills pajen får en gyllene färg.
    3. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda med yoghurten.
    4. Servera pajen ljummen med vaniljyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben