Krämig örtlax

Serverar: 4 portioner

Lättlagad lax med god smak av ljuvliga örter.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 600 g
  • 1 purjolök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl basilika
  • 2 dl persilja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • Servering
  • Kokt ris eller kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär laxen och purjolöken i stora bitar. Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. Krydda med salt och peppar.
    3. Mixa örterna och vitlöken med grädden. Blanda i citronsaft och skal och smaka av med salt och peppar. Häll örtgrädden över laxen i formen och stek i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
    4. Ta ut och servera med kokt ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben