Krämig örtsill

Serverar: 6-8 portioner

Kokt ägg, öl och nubbe passar till, för dem som vill.

Ingredienser

  • 1 burk ansjoviskryddade sillfiléer, 550 g
  • 2 dl créme fraiche, 34%
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • Rivet skal från 1 lime
  • 1/4 tunt skivad purjolök
  • 1/2 dl hackad citronmeliss
  • 2 msk skivad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Strimlat limeskal
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet och lägg sillfiléerna i en bunke med kallt vatten, Låt dem vattnas ur ca 1 timme. Låt filéerna rinna av.
    2. Vispa crème fraichen tjock som grädde och blanda den sedan med honung, yoghurt, limeskal, purjolök, citronmeliss och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Varva ner sillfiléerna i en burk tillsammans med såsen. Låt stå i kylen 1 dygn. Servera sillen upplagd i en skål. Garnera med tunna skalstrimlor av lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben