En mild och len soppa med fin ostsmak. Garnerad med knaperstekt bacon får den lite extra smak och sälta. Servera soppan med ett gott bröd.
Ingredienser
4 potatisar
100 g rotselleri
1 stor purjolök
1 liter grönsaksbuljong
2 dl mjölk
150 g riven lagrad ost
Salt
Peppar
Garnering
150 g bacon
Persilja
Instruktioner
Skala och tärna potatisen och rotsellerin. Skär purjolöken i strimlor.
Koka upp buljong och mjölken. Lägg i potatisen, sellerin och purjolöken och sjud på svag värme under lock tills grönsakerna är riktigt mjuka.
Kör soppan slät i en matberedare eller med en mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Strimla baconskivorna och stek dom spröda och knapriga i en het stekpanna. Låt dom rinna av på hushållspapper. Strö baconet och hackad persilja över soppan och servera den het.