Krämig pepparkaksrulle

God till julen men passar även till vardagskaffet.

Ingredienser

  • Rullen
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl glutenfri mjölblandning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk kryddnejlikor
  • Lite florsocker
  • Fyllningen
  • 200 g krämig färskost (t ex Philadephia)
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Rullen: Vispa ägg och socker. Blanda mjöl med bakpulver och kryddorna. Vänd ner i smeten. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter.
    2. Sikta florsockret på ett annat bakplåtspapper, stjälp upp kakan och låt den svalna.
    3. Fyllning: Rör om ingredienserna till en kräm och bred ut över kakan. Rulla sedan ihop kakan till en rulltårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben