Krämig persikoform

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Gör en läcker persikodessert! Den blir ett mellanting mellan cheesecake och paj. Använd färska persikor till desserten när det är säsong.

Ingredienser

  • 10 st Digestive-kex
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk farin
  • 4 msk smält smör eller margarin
  • 1 burk persikohalvor, 800 g
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad, skalad mandel
  • Garnering
  • persikoklyftor
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda dem med kanel, farin och smält matfett. Tryck ut smeten i botten på en pajform, ca 20 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter. Låt det svalna något.
    2. Låt persikorna rinna av och spara spadet. Lägg persikohalvorna med snittytan nedåt i pajskalet. Spara någon halva till garnering.
    3. Rör osten smidig med socker, vaniljsocker och 4 msk persikospad. Klicka röran över persikorna, skär mandeln i strimlor och strö dem över ytan. Grädda i mitten av ugnen i 175° 30 - 40 minuter tills smeten stelnat. Låt pajen svalna.
    4. Klyfta resterande persikohalvor och garnera pajen. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben