Krämig polenta med svamp, kronärtskocka och getost

Serverar: 4 portioner

En otroligt enkel men samtidigt lyxig rätt. Du kommer inte att sakna köttet ett dugg.

Ingredienser

  • 1 ½ liter vatten
  • 2 ½ dl polenta
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • Topping
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 250 g skogschampinjoner, delade i fjärdedelar
  • 150 g marinerade kronärtskockor, avrunna
  • 4 repade timjankvistar
  • 4 skivor getost, (1-2 cm tjocka)
  • Kallpressad olivolja att steka i, samt lite att ringla över
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 liter vatten i en tjockbottnad kastrull. Värm resterande vatten i en annan kastrull. Tillsätt polenta och salt i den tjockbottnade kastrullen och rör om. Sänk värmen och låt sjuda mycket sakta under ständig omrörning. Tillsätt lite av det resterande vattnet allt eftersom vattnet har sugits upp, tills polentan är tjock och krämig, ca 15 minuter. Rör ner hälften av smöret.
    2. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna. Stek vitlök och svamp i ett par minuter. Salta lätt. Tillsätt kronärtskocka och timjan och låt allt bli varmt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek ostskivorna hastigt på båda sidorna.
    3. Fördela polenta på 4 tallrikar. Lägg på svamp- och kronärtskocksblandningen, en skiva getost och en skvätt olivolja.
    4. Det blir mycket polenta!! Den kan sparas och serveras till andra rätter senare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben