Krämig svamppasta med getost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gräddkokt svamp, getost och rostade pinjenötter gör vardagspastan till en festrätt. Från Hemmets Journal.

Ingredienser

  • 1 liter blandsvamp eller kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör till stekning
  • 1.5 deciliter vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • 350 g pasta
  • 2 dl hackad persilja
  • 200 g getost
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • Instruktioner

    Rensa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Tillsätt pressad vitlök och vin och låt vinet koka in. Häll på grädde och koka på svag värme under lock, ca 5 minuter. Salta och peppra. Koka pastan och låt den rinna av. Blanda pasta, sås, persilja, smulad getost och toppa med pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben