Krämig polenta med svampragu

Serverar: 4 portioner

Polenta känns härligt lyxigt, och det är det. Men det är även pinsamt enkelt att göra. Den krämiga majsgrunden gör sig väldigt gott med lite tyngre smaker, så denna rubinröda svampragu får trona på toppen.

Ingredienser

  • Krämig polenta
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 dl polenta
  • 1 msk smör, t.ex. mjölkfritt
  • 1 dl riven ost, t.ex. mjölkfri
  • Svampragu
  • 500 g blandad svamp
  • 50 g rökt tofu
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • ½ dl rödvin, kan uteslutas
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Krämig polenta: Koka upp vatten och salt i en kastrull. Vispa ner polentan och låt sjuda tills du får en krämig, solgul gröt. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör och riven ost. Häll upp polentan på 4 serveringstallrikar.
    2. Svampragu: Skiva svampen. Tärna tofu, gul lök och morötter fint. Fräs allt i lite olja tills det får färg och mjuknar något. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, eventuellt rödvin, oregano, salt och peppar. Låt puttra under lock i 20 minuter.
    3. Skeda svampragun över den krämiga polentan och garnera med lite rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben