Krämig polenta med svampragu
Polenta känns härligt lyxigt, och det är det. Men det är även pinsamt enkelt att göra. Den krämiga majsgrunden gör sig väldigt gott med lite tyngre smaker, så denna rubinröda svampragu får trona på toppen.
Ingredienser
Krämig polenta
5 dl vatten
½ tsk salt
1 dl polenta
1 msk smör, t.ex. mjölkfritt
1 dl riven ost, t.ex. mjölkfri
Svampragu
500 g blandad svamp
50 g rökt tofu
1 gul lök
2 morötter
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
½ dl rödvin, kan uteslutas
1 tsk oregano
Salt
Svartpeppar
Garnering
Rucola
Instruktioner
- Krämig polenta:
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Vispa ner polentan och låt sjuda tills du får en krämig, solgul gröt. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör och riven ost. Häll upp polentan på 4 serveringstallrikar.
- Svampragu:
Skiva svampen. Tärna tofu, gul lök och morötter fint. Fräs allt i lite olja tills det får färg och mjuknar något. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, eventuellt rödvin, oregano, salt och peppar. Låt puttra under lock i 20 minuter.
- Skeda svampragun över den krämiga polentan och garnera med lite rucola.
Liknande recept
Kommentarer (0)