Serverar: 4-6 portioner
Tid: 45 minuter
Recept hämtat från Nigella Lawson, den godaste gratäng jag smakat! Och väldigt enkel att göra.
Värm ugnen till 240 grader. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta. Smöra en form (ca 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg.
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Helt klart en underbar potatisgratäng. Jag brukar alltid göra "traditionell" potatisgratäng, men det här är den jag kommer köra med fortsättningsvis. Rekommenderar alla att göra detsamma. Tack för ett underbart recept.
Den var mycket god, vi hade den till grillspjut i går. Krämigt god. På detta sätt är alltid potatisen klar.
Ååååh! Den är helt underbar! Har gjort den ca 1 år (eller är det 2?) och gör aldrig någon annan!
Den bästa och godaste potatisgratängen jag någonsin har ätit. Den är helt underbar. Krämig och god. Tack för receptet.
Denna potatisgratäng var jättegod! Kommer att göra den fler gånger
Den var verkligen jättegod!!!! Jag hade bara 2-3 dl grädde men jag kompenserade det med mer mjölk och riven ost, blev alldeles perfekt!!
mycket god potatisgratäng kommer vara vår favorit framöver
Kanongod potatisgratäng men lite omständigt att först behöva koka och sedan ugnsgratinera! Men smaken var det absolut inget fel på!!!!!