Krämig pumpagratäng

Serverar: 4 portioner

Vackra färger i en god och nyttig gratäng.

Ingredienser

  • 1½ kg pumpa
  • Salt
  • 4 tomater
  • 1 knippa persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • Svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk olja + olja till formen
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur pumpan. Skär köttet i 5 cm breda klyftor och skär klyftorna i ½ cm tjocka skivor. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en gryta, lägg i pumpan och koka 5 minuter. Slå pumpan i ett durkslag, låt den rinna av och spola under rinnande kallt vatten.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva tomaterna. Hacka persiljebladen fint.
    3. Lägg crème fraiche i en skål. Skala vitlöken och pressa den i skålen. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver, kajennpeppar och oregano. Blanda väl. Rör till sist ner osten.
    4. Smörj en gratängform med olja. Varva pumpa- och tomatskivor i formen och bred på crème fraicheblandningen. Droppa över olja och gratinera i ugnen 30 minuter. Servera som ensamrätt eller tillbehör till kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben