Krämig rabarberkaka med caswenötter

Serverar: 10-12 portioner

Festfin kaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl Arla smör-&rapsolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl Arla köket ekologisk gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl rostade salta cashewnötter
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rör ihop smör-&rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.
    3. Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Sikta över vaniljsocker vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    pihal 14 juni 2014

    kanongod, kommer att göras fler gånger. 5 i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben