Krämig räkgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod gratäng med krispig yta.

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 knippor dill
  • 50 g margarin
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Svartpeppar
  • Citronpeppar
  • 300 g skalade räkor
  • 1 långfranska
  • 75 g smält margarin
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Hacka de kokta äggen och lägg i smord ugnsform. över äggen läggs finklippt dill.Det kokta riset över ägg och dill.
    3. Gör en räkstuvning.Smält margarinet,rör i mjölet och späd med grädde och mjölk.Koka upp och låt stuvningen sjuda ett par minuter.Smaka av med salt och kryddorna.Lägg i räkorna och dra kastrullen från plattan. Lägg stuvningen över riset.
    4. Gröp ur brödet och strö smulorna över gratängen.Smulorna behöver inte vara allt för små. Häll det smälta smöret över.
    5. Gratinera längst ned i ugnen 225 grader ugnsvärme ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anen 10 november 2012

    Tack för det spännande och mycket goda receptet! Detta får jag lägga bland favoritrecept säger familjen. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben