Krämig räkgryta

Serverar: 4 portioner

En gryta med bl.a. kokosmjölk, chili, lime, salladslök, tomater och räkor.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 gula lökar, hackade
  • Olja till stekning
  • Passerade tomater, ca 400 g
  • Kokosmjölk, ca 400 g
  • ½ chili, finhackad
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1-2 msk pressad lime
  • 3 msk fiskfond el 2 buljongtärningar
  • 1 tsk strösocker el honung
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 salladslök
  • Instruktioner

    1. Fräs vitlök och gul lök glansigt i oljan. Tillsätt allt utom räkor och salladslök. Puttra 10 minuter, rör om ibland.
    2. Skala räkorna och strimla salladslöken. Vänd ner strax före servering.
    3. Servera med ris, sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben