Krämig räkgryta med thailändska smaker

Serverar: 4 portioner

Det här är en räkgryta med snälla, barnvänliga smaker!

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk brunt senapsfrö
  • Olja
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2-3 msk finriven färsk ingefära
  • 6-7 limeblad
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 400 g skalade räkor
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka rödlöken fint och pressa vitlöken. Lägg senapsfröna i en stekpanna. Värm senapsfröna så att de börjar ”poppa” (det knäpper om dem).
    2. Tillsätt olja och all lök. Fräs löken så att den blir glansig. Tillsätt kokosmjölk, ingefära (smaka dig fram till hur mycket du vill ha), limeblad och gurkmeja. Låt såsen koka i 5 minuter. Avsluta med att tillsätta räkor och salt. Räkorna ska bara bli varma.
    3. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben