Krämig renskavsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Idag kom jag på att jag skulle äta renskav vilket jag inte har gjort på jättelänge. Då prövade jag detta goda recept.

Ingredienser

  • 400 g renskav
  • 1 hackad, gul lök
  • 100 g kantareller (konserverade går bra)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 8 kokta potatisar, skivade
  • ½ skivad purjolök
  • Frysta tranbär el. lingon efter tycke och smak
  • 1 msk svart- el. rödvinbärsgelé
  • ca 1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Stek renskav, lök och kantareller i smör tills renskaven är finfördelad och inte längre röd/rosa i färgen. Rör ner crème fraiche och grädde, låt koka 5 min. Rör ner potatisen, smaka av med gelé, salt och peppar. Fräs purjolöken mjuk i smör, lägg den ovanpå köttet. Du kan också välja att lägga i purjolöken när du lägger i potatisen, då behöver den inte fräsas först. Toppa med tranbär eller lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben