Krämig rödbetssoppa från viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad och spännande soppa. 2 points per portion. 160 kcal per portion. Kan frysas.

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar eller 2 gula lökar, skalade och hackade
  • 2 tsk matfett
  • 2 medelstora potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 1 kg färska rödbetor, skalade och grovrivna
  • 12 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 1/2 dl minifraîche (max 5%)
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Eventuellt en liten knippa hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i matfettet i en kastrull på svag värme. Tillsätt buljongen och låt den koka upp. Lägg i potatis och rödbetor. Låt allt koka på svag värme under lock i ca 15 min.
    2. Finfördela soppan med mixerstav eller matberedare.
    3. Värm upp soppan och smaksätt med salt och peppar
    4. Häll upp soppan i varma soppskålar. Häll i minifraîchen och rör om lätt. Strö över gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben