Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar.
Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar.
Koka upp buljongen i en kastrull.
Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka.
Häll av och spara buljongen.
Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4-5 dl av buljongen.
Smaka av med salt och peppar.
Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare.
Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min.
Har gjort denna många gånger.
Kanon god o ansjovisen ger en fin sälta.
Receptglad4 november 2013
Jättegod soppa! Krämig och mättande. Bra höstsoppa.
Krutor19 oktober 2014
Lättlagad och god soppa. Kommer att göra den flera gånger. Tog i all buljongen för att få den konsistens jag ville ha, samt lite mera ansjovis. Till och med sonen som inte äter någon form av sill åt med stor aptit.
Har gjort denna många gånger. Kanon god o ansjovisen ger en fin sälta.
Jättegod soppa! Krämig och mättande. Bra höstsoppa.
Lättlagad och god soppa. Kommer att göra den flera gånger. Tog i all buljongen för att få den konsistens jag ville ha, samt lite mera ansjovis. Till och med sonen som inte äter någon form av sill åt med stor aptit.