Krämig rotsellerisoppa

Serverar: 4 portioner

Värmande soppa med smak av ingefära, vitlök och chili.

Ingredienser

  • 1 kg rotselleri
  • 5 cm ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 1,3 liter vatten
  • 3 dl grädde
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 röd chili
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka chilin. Skala ingefära, vitlök, gul lök, rotselleri och morot och skär i grova bitar.
    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i ingefära, vitlök, chili och gul lök. Fräs någon minut.
    3. Lägg i rotselleri och morot. Slå på vatten, grädde, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Smaka av med salt.
    4. Koka på svag värme i 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 15 januari 2013

    Gjorde din goda rotsellerisoppa i går. Glömde vinägern, men den blev ändå mycket god. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben