Krämig sellerisoppa

En god soppa, mjuk i konsistensen och med den fina aromen av en av våra rotfrukter. Man kan pröva samma recept och i stället för selleri ha palsternacka, blomkål, jordärtskocka eller sparris som bas.

Ingredienser

  • 2 mjöliga stora potatisar
  • 500 g rotselleri
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 timjankvist, färsk eller torkad
  • 1 lagerblad
  • 4 dl mjölk
  • maizenaredning
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde eller crème frâiche
  • timjan att strö på vid servering
  • Instruktioner

    Skala potatis och selleri och grovriv båda sorterna i matberedaren. Lägg genast i sjudande vatten tillsammans med smulade buljongtärningar, timjankvist och lagerblad. Koka massan riktigt mjuk, ca 10 minuter. Plocka ur kvist och blad och mixa soppan så jämn som möjligt. Tillsätt mjölk. Red av soppan med maizenaredning om du vill ha soppan krämigare. Smaka av. Så här långt kan man förbereda och förvara i kallt utrymme. Hetta upp soppan strax före servering, vispa grädden fast och vänd ner den i soppan. Ta annars crème frâiche. Smula över timjan och servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben