Krämig skagenpanna

Serverar: 4 portioner

Enkelt och snabbt fixar du till den här goda såsen. God till både ris och pasta.

Ingredienser

  • 200 g rensade räkor
  • 200 g crabfish i mindre bitar
  • 2 dl gröna ärtor
  • Sås
  • 1 msk smör
  • Ca 2 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ dl finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och pudra över mjölet, rör så det är klumpfritt.
    2. Tillsätt grädde, vin, fond, peppar och salt. Sjud såsen några minuter under vispning.
    3. Smaka av och tillsätt ärtor, räkor och crabfish. Ge ett kort uppkok och tillsätt dillen.
    4. Servera genast med ris eller pasta.
    5. Tips: Man kan utesluta vinet och ersätta det med 1 msk pressad citronsaft.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben