Krämig skaldjursdip

Serverar: 8 portioner

Hela familjen kommer garanterat att be om mer av denna krämiga och goda dip. Med fryst krabbkött blir såsen lätt och snabb att laga.

Ingredienser

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk torkad lök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 350 g fryst , tinat krabbkött
  • 2 msk hackad persilja
  • Tillbehör
  • Färska grönsaker i strimlor , t . ex . gurka , morot och selleristjälk
  • Salta kex
  • Instruktioner

    1. Lägg crème fraiche, philadelphiaost, torkad lök, paprikapulver och salt i en mixer och mixa till en jämn smet. Hacka krabbköttet fint.
    2. Häll krämen i den översta delen i en ångkokare eller i en skål som placerats i ett vattenbad ovanpå en annan kastrull med sjudande vatten. Rör ner krabbköttet och persiljan och värm upp under omrörning tills dippen är genomvarm, ca 5 minuter. Dippen får absolut inte koka.
    3. Placera skaldjursdippen i en skål och arrangera grönsaker och kex runt om. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben