Krämig skaldjursgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt god bjudrätt.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 dl hackad dill
  • Räkstuvning
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 170 g skalade räkor
  • 75 g kräftstjärtar
  • Topping
  • 2 skivor formfranska
  • 2 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och lägg i en form. Skala och hacka äggen grovt och lägg ovanpå riset. Strö över dill. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med grädde och mjölk. Koka upp under omrörning och sjud ett par min. Smaka av med salt och citronpeppar. Lägg i räkor och kräftstjärtar och häll stuvningen i formen. Skär brödet i tärningar och strö över. Klicka på margarin och gratinera i 15 min tills brödet fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben