Krämig skogssvampsoppa

Serverar: 4 portioner

En mustig svampsoppa med sherry som känns extra lyxig att servera.

Ingredienser

  • 350 g blandad svamp, t.ex. trattkantareller, trumpetsvamp och karljohan
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl grädde
  • 6 cl torr sherry
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl Västerbottenost, finriven
  • Garnering
  • Färska örter, t.ex. timjan, rosmarin och persilja, hackade
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen. Skala löken och finhacka den. Fräs svamp och lök i smör i några minuter. Tillsätt grönsaksbuljong, grädde och torr sherry. Pressa i vitlöksklyftan och rör om.
    2. Salta och peppra. Låt småkoka på svag värme i ca 10 minuter. Rör ner finriven Västerbottenost och låt smälta. Smaka av.
    3. Strö över färska örter vid servering och droppa till sist eventuellt över lite olja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben