Krämig sommarlax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god laxrätt helt enkelt.

Ingredienser

  • 150 g färska champinjoner
  • 5 salladslökar eller 1 gul lök
  • 1-2 msk olivolja till stekning
  • 600 g laxfiléer (frysta, tinade går bra)
  • 1½-2 tsk salt
  • 2-4 krm vitpeppar
  • 150 g sockerärter eller sugar snaps (salladsärter)
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl fiskbuljong av tärning
  • ½ knippa dill
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Dela champinjonerna och skär löken i tunna skivor.
    2. Hetta upp olivoljan i en rymlig stekpanna. Krydda laxen med salt och peppar och stek den gyllenbrun på ena sidan. Vänd den och lägg champinjoner, salladslök och sockerärter i pannan, vid sidan om laxen.
    3. Häll på vin, grädde och buljong. Hacka dillen och vänd ner i såsen. Koka upp och låt småputtra i 5 min.
    4. Strö lite rivet citronskal på laxen och servera den gärna med dillkokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben