Krämig svamprisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En go och krämig svamprisotto som du enkelt varierar smaken på med olika svampsorter.

Ingredienser

  • 600g blandad svamp tex ostronskivling, shiitake och champinjoner
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2-3 st schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten eller fond)
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl riven parmesanost eller västerbottenost
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Ansa svampen och skär i mindre bitar. Hetta upp oljan i en panna och fräs svampen. Skala och hacka löken och vitlöken. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken under omrörning och rör ner riset. Blanda väl så att alla riskornen får en hinna av matfett. Koka upp buljongen. Späd med hälften av den heta buljongen och vinet. Koka upp och sjud tills all buljong kokat in. Späd med resten av buljongen och sjud under omrörning då och då tills nästan all vätska kokat in. Blanda i osten och svampen, klicka ner smöret och smaka av med salt och peppar. Låt risotton stå och "vila" några min innan den serveras med sallad, bröd och grön sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben