Krämig tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Serverar: 4 portioner

Tortillabröd funkar superbra när du vill slänga ihop en snabb pizza. Denna pizza är lite utöver den klassiska, där tomatsåsen är utbytt mot ricotta.

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd, gärna pizzatortilla
  • 250 g ricotta
  • 250 g små tomater, gärna i olika färger
  • 250 g mozzarella (2 bollar)
  • 4 msk pesto
  • Svartpeppar
  • Rostad majs- och gurksallad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl majskorn
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök, strimlad
  • ½ röd chili, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Rostad majs- och gurksallad: Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs majskornen tills de får fin färg och det doftar popcorn. Häll upp i en skål. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
    3. Tortillapizza: Bred ricotta på tortillabröden, även på kanterna som annars lätt kan bli lite brända. Skiva och fördela tomaterna på ricottan. Riv över små bitar av mozzarellan och droppa på peston. Dra några varv med pepparkvarnen.
    4. Grädda pizzorna tills osten smält och fått fin färg, ca 8 minuter. Ringla över god olivolja och strö på lite strimlad basilika och servera med den rostade majs- och gurksalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben