Krämig zabaione

Serverar: 4 portioner

Denna klassiska, italienska dessert är mycket snabb och lätt att göra. Färska bär eller färsk frukt ger en syrlig kontrast till zabaionen.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl sherry eller marsalvin
  • 250 g hallon
  • Garnering
  • Mynta- eller citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggulor och socker till en pösig smet i ett glas eller i en metallskål. Värm upp vinet i en kastrull men det får inte koka. Vispa ner det varma vinet lite i taget i äggsmeten.
    2. Koka upp vatten i en kastrull och ställ skålen i kastrullen. Värm upp under konstant vispning tills det blir en tjock och skummig smet. Ta upp skålen ur kastrullen och fortsätt vispa tills zabaionen har svalnat.
    3. Lägg upp hallonen i portionsglas men spara 4 hallon till garneringen.
    4. Häll zabaionen över hallonen och garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad. Kyl zabaionen tills den är riktigt kall eller servera den ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben