Denna klassiska, italienska dessert är mycket snabb och lätt att göra. Färska bär eller färsk frukt ger en syrlig kontrast till zabaionen.
Ingredienser
3 äggulor
½ dl strösocker
1 dl sherry eller marsalvin
250 g hallon
Garnering
Mynta- eller citronmelissblad
Instruktioner
- Vispa ihop äggulor och socker till en pösig smet i ett glas eller i en metallskål. Värm upp vinet i en kastrull men det får inte koka. Vispa ner det varma vinet lite i taget i äggsmeten.
- Koka upp vatten i en kastrull och ställ skålen i kastrullen. Värm upp under konstant vispning tills det blir en tjock och skummig smet. Ta upp skålen ur kastrullen och fortsätt vispa tills zabaionen har svalnat.
- Lägg upp hallonen i portionsglas men spara 4 hallon till garneringen.
- Häll zabaionen över hallonen och garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad. Kyl zabaionen tills den är riktigt kall eller servera den ljummen.
Liknande recept
Kommentarer (0)